Søvn og kost, er noget af det vigtigste i forhold til at fastholde en god koncentrationsevne, og dette er rigtig vigtigt når man er i skole. Det kan være man skal høre på en forelæser, læse lektier, løse opgaver, arbejde i grupper eller noget andet. Det kan være utrolig svært at holde koncentrationen, i flere timer, specielt hvis man blot hører på en anden person fremlægge. Det kan være en person der blot snakker uden materiale, men kan også være udfra et powerpoint, excel, word eller noget helt andet.

Det er vigtigt at få mellem 7 til 9 timer søvn om natten, for jo mindre søvn, jo mere stresset er kroppen. Jo mere stresset man er, jo lavere er ens koncentrationsevne. Udover søvn, så er kosten også utrolig vigtig. Kaffe og koffein øger ens koncentrationsevne i en periode, da koffein er opkvikkende, men når der går nogle timer, så er man endnu mere smadret og træt. Man skal sørge for at spise varrieret og sundt, få masser af grøntsager, gode kilder af protein, kulhydrater og fedt.

Det betyder ikke at man aldrig kan få junkfood, få alkohol, gå i byen, få mindre end 7 timers søvn osv. Man bør blot leve lidt mere efter 80/20 regel måske, og tænke at 5-6 dage i ugen, der kan skal man gøre sit bedste og få søvn.

Fitness, træning og motion for at forbedre koncentrationen

Måden man kan få en krop til at fungere bedre på, opleve mindre stress, og få en bedre koncentrationsevne kan være gennem træning. En hjemmeside hvor du kan få inspiration til træning, er https://casperhessellund.dk/ han deler meget ud af tips omkring træning og kost. Mange tror det er svært, men blot 3 gange 45 minutter til 1 time er bedre end ingenting, og det er tydeligt noget man kan mærke på kroppen.

Noget af det der er vigtigst, er at lave noget man kan lide. Det behøver ikke at være styrketræning, cykling eller løb, det kan også være fodbold, håndbold, badminton og meget andet. Motion er motion, det vigtigste er bare at komme ud og lave noget. Det kan både være holdsport, eller en sport hvor man er sig selv. Uanset hvad, så er der ofte noget for enhver. Det handler bare om at finde det.

Sammen med træning, så er søvn og kosten utrolig vigtig, og jo mere man går op i det, jo hurtigere vil man også kunne mærke en forskel. Søvn og kost, er også noget man kan arbejde med, nogle har svært ved at sove 7 til 9 timer, men det handler om at lade være med at kigge på computer, telefon og tv inden man går i seng. Det kan hjælpe på at gøre det nemmere at falde i søvn. I forhold til kosten, så handler det om at finde en sundere måde man kan leve efter, som passer til dig og din hverdag.