Post pandemi i Danmark, vil vi alle skulle tilbage til hverdagen igen. Nogen skal tilbage til nogenlunde samme trummerum som før, mens andre en hverdag der er meget anderledes. 

Gældende for alle er det dog, at vi tørster efter igen at pleje vores sociale væren i verden, både på arbejdet og udenfor. Som arbejdsgivere kan vi udnytte dette til vores fordel, ved at investere i medarbejdernes evne til at arbejde sammen. Læs med her, hvordan du kan tweake sammenholdet efter undtagelsestilstanden. 

Start langsomt op og sænk forventningerne. 

Forestil dig en bjørn som kommer ud af vinterhi. Hele organismen har været i dvale og skal langsomt vågne og op i gear igen. 

Sådan vil det være for mange at komme til den normale hverdag igen. En stor del af befolkningen har været decideret hjemsendt uden arbejde, mens andre har skullet arbejde, men måske har siddet hjemmefra, med fin skjorte til videomøderne, og joggingbukser under skrivebordet. For alle disse medarbejdere, vil det være en stor omvæltning at komme tilbage på job, og ikke mindst at skulle yde på arbejdspladsen i samme omfang som før. 

Hvis din leder står klar med pisken i døråbningen, vil motivationen blive hjemme i jordhulen. Medarbejderne har brug for nogle ledere som har empati og situationsfornemmelse og lader sine medarbejdere lande oven på den store omvæltning en global pandemi har medført for os alle sammen. 

Det er det helt rette tidspunkt i denne situation, at investere i det sociale og det mentale velvære for medarbejderne. Det vil være rigtig godt givet ud. 

Mød hinanden uden for vante rammer

Det kan være en uoverskuelig opgave at finde ud af, hvor man skal sætte ind, i forhold til at booste sammenholdet på sit team. 

Her kan man selvfølgelig vælge, at tage noget teambuilding eller lignende, men det kan også ganske enkelt være at holde en fest for de ansatte, således at de kan mødes på en uformel måde og nyde lidt, i en ramme hvor de ikke føler de skal præstere. Hold en fest, eksempelvis ved at bruge  festarrangører som Grunk Event. Og sørg for på den måde at dine medarbejdere føler sig værdsat og investeret i sit arbejde. 

Mange har gemt sig ude bag skærmene i månedsvis og har ikke fået tanket op på helt almindelige kaffemaskine samtaler, og derfor har de brug for netop et socialt forum for igen at blive sporet ind på hvorfor de skal give deres bedste tid på arbejdspladsen.