Hyppig træning kan være sundt for både krop og sind. Derfor er det også ærgerligt, at det i så mange tilfælde leder til skader. Hvis man kender sin krop og sin træning ordentligt, kan man dog sagtens opnå alle fordelene ved hyppig træning uden at løbe risikoen for en skade.

Først og fremmest skal du sørge for, at du altid presser kroppen, men at du aldrig ødelægger den. Har du ikke trænet før, bør du derfor lige så stille trappe op. Selv når du har bygget dig op til træning fire eller fem gange i ugen, er det desuden vigtigt, at du giver kroppen til at hvile og restituere. Det kan du delvist gøre ved at variere træningen således, at du den ene dag træner skuldrene, den næste dag armene og derefter konditionen. Sådan sikrer du, at du aldrig kommer til at overbelaste noget.

Recovery boots

Særligt med det vi i dag ved om kroppen og teknologisk har adgang til, har du derudover også en unik mulighed for at skrue op for restitutionshastigheden med et stykke teknologi som de såkaldte recovery boots. Hvis du har færdedes i træningsmiljøet, har du næsten med garanti set støvlerne, der i højere grad ligner en kompliceret spændetrøje til benene, koblet op til et batteri. Et par recovery boots er dog betragteligt smartere, end hvad den beskrivelse ellers kunne lede en til at tro.

Ganske kort forklaret virker et par recovery boots ved, at du spænder dem på benene. Ved hjælp af luftkamre, kan støvlerne så massere og bearbejde musklerne i benene, så vævet sættes under pres. Det betyder ganske simpelt, at affaldsstofferne hurtigere finder deres vej ud og blodcirkulationen øges, hvilket alt sammen bidrager til hurtigere restitution og mindre ømme ben dagen efter. Se mere om recovery boots her.

Er det det værd?

Et par recovery boots er naturligvis et avanceret og lettere dyrt stykke teknologi, men for mange hyppige motionister, er det alle pengene værd. Det er nemlig i høj grad også en investering i din sundhed og krop i det hele taget, fordi du kan blive ved med at motionere og undgå skader. Derudover er det også en måde at opnå effektiv restitution, som ikke kræver noget særligt af dig. Fremfor at skulle bruge en halv time efter en udmattende træning på øvelser tilrestitution, kan du bare lægge dig i sofaen med et par recovery boots.