Har du nogensinde drømt om at tage et sabbatår i udlandet, udforske forskellige kulturer og se fantastiske seværdigheder? Det kan være en livsforandrende oplevelse, der giver unikke oplevelser og muligheder for at udvikle sig personligt og professionelt. Det kan være skræmmende at tage et sabbatår i udlandet, så hvis du overvejer at tage på denne rejse, skal du sørge for at undersøge alle de muligheder, der er til rådighed for dit sabbatår.

Om sabbatår

Et sabbatår er normalt en periode, hvor man holder fri mellem afslutningen af gymnasiet eller universitetet og en videregående uddannelse. Det kan også tages efter at have arbejdet i et par år, som en nødvendig pause for at genoplade og reflektere over sine livsbeslutninger. Uanset hvornår du beslutter dig for at tage dit sabbatår, bør det altid have et formål i tankerne – uanset om det er selvopdagelse, faglig udvikling eller bare en mulighed for at få nye erfaringer. Læs mere.

Arbejd i udlandet

En af de mest populære aktiviteter i forbindelse med sabbatår er at arbejde i udlandet. Der er mange organisationer, der tilbyder praktikophold inden for en række forskellige områder, hvilket giver dig mulighed for at få international erfaring og udvikle nye færdigheder. Arbejde i udlandet er også en god måde at tjene penge på, mens du rejser, så du kan finansiere dine rejser eller spare op til dit næste skridt.

Frivilligt arbejde

For dem, der ønsker at give noget tilbage, er frivilligt arbejde en anden mulighed i løbet af et sabbatår. Ud over at gøre en forskel i andres liv kan det også give dig uvurderlige erfaringer, som vil være med til at øge din beskæftigelsesegnethed efter endt år. Populære muligheder omfatter engelskundervisning i udlandet eller arbejde med miljø- eller dyrebevaringsprojekter.

Så hvis du står overfor en tid i den nærmeste fremtid, så har ud nu nogle ideer til, hvordan du kan udnytte tiden optimalt. Du kan gså læse mere på denne her side.