Rigtig mange bruger deres computer, telefon og tablet når man er i skole og det er der både positive og negative ting ved. Nogle gange bruger man det i sin undervsining, man tager notet og laver skole arbejde på den, men nogle gange bruger man den også bare til facebook, instagram, og ander sociale medier. Det kan være med til at fjerne fokus på undervisningen, og er noget læreren godt kan mærke. Det er træls at undervise nogle, der ikke følger med, eller ikke viser interesse. Så noget man skal være opmærksom på, er hvordan man bruger det og hvorfor.

Der er ingen tvivl om det er væsentlig nemmere at bruge en computer til at tage noter, en at skrive det i hånden. Men det giver også en hvis frihed, men det kræver også man er ansvarsfuld og ikke misbruger den tillid man får fra sin underviser. Rigtig mange alt andet end det man burde i undervisningen, og det kan være at skrive til sin blog, arbejde på en hjemmeside, sidde på sociale medier, shoppe online og meget mere. Denne hjemmeside https://adwords-specialist.dk/ har skrevet lidt omkring digitale medier og hvilke muligheder der er med dem.

For man kan sagtens bruge dem på en rigtig god måde, flere bruger nemlig facebook til at lave grupper hvor man kan føre diskutioner i klassen, dele dokumenter og meget mere. Så det er ikke alt sammen negativt, og det skal man også huske som underviser.

Brugen af facebook og andre medier i timerne

Det er vigtigt man viser sin underviser respekt, og følger med i timerne, men nogle gange har man også brug for et frirum og lige koble hovedet fra. Flere og flere skoler, begynder at undervise i flere og flere timer, uden pause. Det gør også man som studerende mister fokus og koncentrationen. Nogle gange kan det være en god ting at lige slå hovedet fra og lave noget andet end at følge med i undervisningen, fordi man er ukoncentreret. Man kan nemlig sagtens blive mere koncentreret efter at lige have brugt fem minutter på et social medie.

Man skal bare huske som studerende, ikke at involvere andre og forstyrre andre der følger med i undervisningen. Har man brug for en lille pause, så kan man tage den uden at drage andre med i den. For er de fokuseret og koncentereret, så kan man fjerne dette fra dem ved at prøve at kontakte dem enten ved at snakke, eller ved at skrive til dem på sociale medier. Det er altid nemt at hoppe i med begge ben, og bruge meget tid på at skrive frem og tilbage, fremfor at følge med i undervisningen. Der er ingen der ikke har oplevet dette, men det handler om at være bevidst omkring hvorfor man gør det og hvornår man gør det.