Maden man spiser når man er i skole, har også indvirkning på hvor frisk man er, hvor oplagt man er og hvor meget man lærer. Er man i konstant energiunderskud, er træt, uoplagt og demotiveret, så lærer man ikke lige så meget som hvis man er frisk, fyldt med energi og motivation. En af måderne hvorpå man kan øge dette, er ved få nok mad og den korrekte mad. Men hvad er det korrekte? Det er meget svært at sige, det kommer an på hvor aktiv man er, hvad man kan lide og hvad man foretrækker

En af mulighederne til nemme og hurtige mellemmåltider er proteinbar eller proteinpulver, sammen med nogle nødder, frugter eller anden nem snack. En hjemmeside der kan hjælpe dig med at finde det proteinpulver du bør købe er https://billigste-printerpatroner.dk/ og her kan du finde forskellige produkter og guides. Et hurtigt og nemt mellemmåltid kan også være lidt skyr, lidt havregryn og nogle nødder i. Der er utrolig mange muligheder for nemme og hurtige måltider, det vigtigste er dog at man får noget mad når man er i skole, for at kan bibeholde koncentrationen.

Nemme og hurtige måltider når man er i skole

Ofte til sine måltider, bør man få lidt protein, kulhydrat og fedt. Man bør også få nogle grøntsager til sine måltider, og det er lige meget om det er gulerødder, agurk, rødpeber, ærter eller noget andet. Det er bare vigtigt at få grøntsager, da de indeholder både masser af fibre, vitaminer og mineraler. Alt dette, er med til at sørge for man bliver mindre syg, og får noget energi ind i kroppen. Protein kilden kan være æg, kød, skyr, yoghurt, mælkeprodukter eller lignende. Kulhydrat kilden kan være ris, pasta, grønsager, kartofler, rugbrød og andre kulhydrat kilder. Fedt kilden kan være avocado, nødder, smør, ost, pesto, olier osv.

Det behøver ikke at være kedeligt, eller tage lang tid. Nogle af de nemmer er f.eks. at lave en salat og tage en dåse tun, med et stykke frugt til. Det kan også være aftensmaden fra dagen før, hvor man har lavet lidt ekstra, og dermed har en madpakke man kan tage med. Det kan også blot være 2-3 skiver rugbrød, med noget let pålæg og nogle grøntsager ved siden af. Det er bare vigtigt at sørge for at få noget forskelligt, så man ikke altid spiser det samme.

Variation er vigtig i kosten, for ellers bliver det utrolig hurtigt kedeligt og træls at spise. Når man er i skole, har man ikke altid meget tid til at spise, og derfor er nemme og hurtige måltider ofte oplagt her. Udover kosten, så er det også vigtigt at få væske nok, og gerne primært vand.