Hvis du skal købe eller sælge bitcoins eller en anden form for kryptovaluta, så er det ikke noget, du kan gøre i en almindelig bank. Dertil er kryptovaluta ikke anerkendt.

Al handel med kryptovaluta foregår på en særlig børs, der handler med digitale valutaer. Der er forskel på, hvilke valutaer, der bliver handlet hvor, og der er også forskel på, hvor sikre de forskellige børser er. Derfor bør du undersøge den enkelte børs, inden du vælger den, som du bruger til handel.

Forskellige børser

Der findes, som nævnt, mange forskellige børser at vælge imellem. Her skelnes imellem rene og blandede kryptobørser.

De rene er dem, hvor der udelukkende bliver handlet med kryptovaluta, og du kan ikke veksle dem til traditionelle valutaer.

De blandede børser er steder, hvor du kan sælge og købe kryptovaluta med dine almindelige penge.

De rene børser er mere komplicerede at agere i end de blandede, så er du begynder inden for handel med kryptovaluta, så anbefales du at gøre brug af en af de såkaldte rene børser.

De enkelte børser handler med nogle valutaer, men ikke med andre. Det vil sige, at du skal gå efter de børser, der handler med den form for kryptovaluta, som du gerne vil købe. Undersøg de mulige børser, inden du benytter den. Tjek dens ry og dens sikkerhed. Dermed gør du din handel så sikker som muligt.

Kryptobørser og sikkerhed

Når du skal i gang med at benytte dig af en kryptobørs, så er der flere af dem, der kræver, at du identificerer dig ved hjælp af dit pas eller dit kørekort. Det vil sige, at de ligger inde med nogle meget personfølsomme oplysninger om dig.

Derfor bør du sætte dig ind i deres sikkerhedsbetingelser. Hvis børsen bliver hacket, så ryger både alle dine coins og alle dine oplysninger måske i de gale hænder.

Tjek derfor, om børsen er forsikret imod hackerangreb, og om de har en klart beskrevet sikkerhedspolitik. De bør også have mulighed for at bruge 2FA.

Hvis disse tre forhold er i orden, så burde det være sikkert nok at bruge. Hvis du husker at slå 2FA til, så giver det dig en markant større sikkerhed.

Del ikke dine loginoplysninger med nogen, og husk at slå 2FA til, når du bruger den sikre børs, så burde det være sikkert nok at handle kryptovaluta. Især de store børser har et ret højt sikkerhedsniveau.