Sund mad behøver ikke at være dyrt. Man kan sagtens spise sund mad selvom, at man er på SU, eller hvis ens mad budget ikke er så stort. Mange mennesker tænker også, at sund mad ikke er specielt lækkert. Der er mange, der mener, at grøntsager er kedelige, men det behøver de ikke at være. Her får du en lille guide til, hvordan du kan sammensætte et lækkert og sundt måltid.

Hvad er sundt mad?

Hvad er sund mad egentlig? Sund mad behøver ikke betyde, at du kun skal spise grøntsager. Man kan sagtens spise kød, pasta, sovs og ris, hvis det er det, som man vil. Det handler om at tilberede maden på den sundeste måde.

Protein

Der er flere forskellige muligheder, når det kommer til proteinet i ens måltid. Man kan vælge ens favorit protein og tilberede det med mindst muligt fedtstof. Man kan også vælge at gå efter et protein, hvor der er mindst fedt i. Det kan f.eks. være kalkun. Men hvis man har lyst til at spise en lækker bøf, så kan man også sagtens det. Man kan vælge at grille ens bøf eller et andet protein. Grillmad smager fantastisk, og man behøver ikke bruge særlig meget fedtstof, som man gør på en pande. Det kræver selvfølgelig, at man har en grill, men hvis man ikke har det, så er det en god investering. Der er mange muligheder, men en Morsø Forno gasgrill er et godt valg. Designet er flot, og den er nemt at betjene. En grill er også god at have, hvis man skal lave mad til mange mennesker.

Kulhydrat

Man behøver ikke at spise kulhydrater til sine måltider, men man må gerne. Hvis man har lyst til pasta eller ris, så kan man sagtens spise det uden, at det betyder, at ens måltid er usundt. Sørg for at vælge fuldkornspasta eller brune ris. Det er bedre alternativer end hvide ris og almindelig pasta. Sørg for at spise en lille mængde. Det skal være det mindste element på din tallerken.

Grøntsager

Grøntsager kan man ikke få for mange af. De er sunde, og der er vigtige vitaminer og mineraler i. Samtidig indeholder de også mange antioxidanter og kostfibre. Et ekstra plus er, at de er meget kaloriefattige. Man kan vælge at spise dem friske enten i en salat eller som stænger med en sund dip til. Det kan f.eks. være hjemmelavet hummus eller guacamole. Man kan også vælge at lave et fad grøntsager og komme det i ovnen eller tilberede dem i grillen. Man kan vælge at krydre dem med de krydderier, som man elsker for at tilføje en bedre smag.

Måltidskasser

Hvis du har brug for en nem løsning, kan du med fordel vælge måltidskasser. Alle varerne leveres til din dør, og der er færdige opskrifter, som er nemme at følge. Man kan selv sammensætte sin måltidskasse, så man får lige de opskrifter, som man gerne vil. Find billige måltidskasser i dag. Så er du også sikret god mad i hverdagen