At vælge en kontorstol er ikke noget man skal tage let på. Det er en vitgtig bestlutning som man skal tænke sig godt og grundig om, da man sidder på den hele dagen mens man arbejder. En kontorstol skal aflaste din krop på arbejdet og har udover det mange andre afledte effekter som din trivsel. Som en ny køber ved du måske ikke hvad du skal kigge efter, i denne guide går vi igennem de vigtigste punkter således at du er rustet til at foretage det rette køb. 

 

Tænk over dit brug

Det første man skal overveje er hvor mange timer og hvordan skal stolen bruges. Har man et bevægeligt arbejde anbefales kontorstol med lav ryg, som foreksempel i klinikker og laboratorier. Er det tilgengæld til kontorarbejde, hvor man ikke bevæger sig så meget er dens ergonomi og støtte meget vigtig. Den skal føles rat at arbejde i selv efter mange timer. 

 

Støtte til ryggen

Sidder du i mange timer er den rette støtte til ryggen vigtig. Du opnår en god holdning ved at din ryg får støtte helt op til skulderne. På denne måde stresser ryggen markant mindre i løbet af dagen, hvor du sidder ned i mange timer. Disse kontorstole er velegnet til at arbejde i flere timer om dagen.

 

Tilbehør som armlæn

Tilbehør er en vitig faktor i komforten selvom det er et tilkøb. De ekstra 1000-1500 kr er givet godt ud i den lange bane ved den afstresning det medfører af din krop. Dette kan godt være en individuel sag, da nogle foretrækker det og andre irriteres af det. 

 

Ergonomi er vigtig

KOntorstolen ergonomi er vigtig for at du sidder godt. Det er nemlig hårdt for kroppen at sidde stille i mange timer, man skal huske at skifte siddestilling købende. Hvilket man også skal gøre selvom man har en dyr kontorstol. At sidde i den samme stilling betyder at de samme muskler bruges over længere tid, som fører til gener og smerter i disse led. 

 

Sid behageligt

At sidde behageligt er vigtigt når man sidder ned i mange timer. Din krop skal kunne slappe af. Se derfor efter hvor komfortabelt sædet er. Hos Malmstolen har de et sæde som er meget dejlig at sidde på, det har fjeder i sædet.