Hvis man har holdt jul i mange år, så ved man også godt at der er et eller andet magisk over julen. Man kan ikke helt sætte ord på det, og ved heller ikke helt hvilke følelser det er. Der er dog en ting man er enig om.

Julen er en dejlig tid. Her bliver familier samlet og man sørger for alle har det godt. Hvis man alligevel skulle prøve at sætte ord på hvad det er der gør julen så god, så ville dette nok være det.

Jul for børn

At holde jul er tit noget man gør for børnene. Det er nemlig dem der går og venter hele måneden på at det bliver jul. De kan slet ikke vente med at flå den første låge af deres danske julekalendere som symbolisere at det nu snart er ved at være jul.

Børn kan dog også mærke at forældrene er gladere og derfor bliver de også selv automatisk gladere. Dette er en af de helt store kædereaktioner man kan se i aktion hvert år. Børnene glæder sig også rigtigt meget til at få deres gaver. Det kan være de får det de har gået og ønsket sig det sidste halve år.

Måske får de lige præcis det de kan tage med i skolen og vise alle de andre klassekammerater. For børn er maden også rigtig god juleaften. Det er her hele familien er samlet og sidder og spiser rigtig god mad.

Børnene er måske ikke dem, der sidder og snakker vildt meget eller specielt højlydt, men de vil helt sikkert nyde, at familien er samlet omkring bordet, hvor stemningen er god og hyggelig.

Jul for voksne

De voksne er glade af en rigtig god grund. Her ved man nemlig at man får samlet hele sin familie, eller kommer til at besøge mange af sine gode venner i denne tid. Det kan dog også være at man ikke har noget familie og gerne vil hygge sig i solen et andet sted, så er der også mulighed for at gøre netop dette.

Her kan man bare finde en billig billet og så rejse af sted og nyde sig selv. Det er nemlig det julen for de voksne handler om. At have det godt selv og se på alle de andre mennesker der også er blevet gladere i denne tid.

Om det er maden det gør det, vides ikke, men der er et eller andet som gør man bliver lidt bedre humør når julen sniger sig ind. Måske er det heller ikke noget der behøver blive forklaret, men som man bare skal nyde mens det udfolder sig.