Sådan vælger du den rigtige seng

Når du skal vælge en ny seng til soveværelset, så er det vigtigt, at du gør dig de rigtige overvejelser. 

Ting tager tid Du skal både bedømme sengen før og efter dit køb. Det kan godt være, at du er blevet vejledt til den rette seng, der måske ikke føles perfekt fra dag et af. Din krop skal vænne sig til din nye seng, og derfor kan du ikke altid regne med førstehåndsindtrykket. Du kan prøve at give din nye seng et par ugers prøvetid. Hos nogle forhandlere er det muligt at returnere sengen, hvis den ikke gør noget godt for dig. Boksmadrasser og kontinentalsenge minder om hinanden. De vigtigste er, at du vælger en type, der passer til din krop.

Størrelsen på din seng Du skal sørge for at få målt godt af, når du skal finde en ny seng. Du skal nødig købe en ny seng, for så at erfare, at du ikke har plads til den. Senge kan godt komme i forskellige mål, og du kan sågar få lavet en speciallavet seng. Hvis du er meget høj, så kan du få brug for en seng, der er 240 cm, fremfor de klassiske 200cm. Derfor skal du sørge for, at sengen passer ind i rummet. De fleste senge kommer i dag med elevation, så du selv kan regulere, hvor højt du ønsker at lægge om natten. Elevationssenge er fordelagtige for dig, der sover bedst lidt hævet eller har problemer med at snorke om natten.

Gode tips til indretning af dit soveværelse Trænger dit soveværelse til en opgradering eller er du lige flyttet i noget nyt, og skal indrette soveværelset på ny? Soveværelset er et vigtigt rum i hjemmet. Det er her, du skal indtage din nattesøvn, og derfor skal du få skabt nogle gode rammer for din søvn i soveværelset. Vi har skrevet nogle gode tips til dig i denne artikel om, hvordan du indretter dit soveværelse bedst.

Elevationsseng Hvis du vil have en seng, der kan justeres i hoved og fodenden, så skal du overveje en elevationsseng. En elevationsseng er god til dig, der gerne vil læse eller se fjernsyn i sengen. Du kan med en elevationsseng indstille sengen efter dit behov, samtidig med at du får en god komfort. Dog er der ikke så mange madraslag i elevationssenge som i kontinentalsenge. Du har dog en fordel ved, at du selv kan indstille sengen, så du kan ligge helt perfekt.

Brug en topmadras Hvis du gerne vil beskytte din madras, men samtidig også have mere komfort, så kan du skaffe dig en topmadras. En topmadras beskytter din madras samtidig med, at du kommer til at ligge endnu bedre i sengen. Du skal også huske at skifte din topmadras ud oftere end dine normale madras alt efter, hvor meget belastning den udsættes for til dagligt.

Sengens formål Hvis du gerne vil have en seng, hvor der er mulighed for at slappe af med en god bog eller andet, så kan en elevationsseng være en god løsning hertil. En elevationsseng kan justeres i både hoved- og fodenden, så du kan sidde oprejst, hvis der er behov for det. Det er også vigtigt, hvis du har nogle rygproblemer, der skal tages højde for.

Belysning i soveværelset Hvis du gerne vil gøre soveværelset til et af de mere hyggelige rum, så skal du også tænke på belysningen. Det er ikke helt ligegyldigt, hvad du vælger af belysning, hvis du gerne vil skabe en hyggelig stemning. Her kan du bl.a. vælge farver, der er mere varme, fremfor blålige lys. Det kan hurtigt komme til at se klinisk ud, og skabe en meget ubehagelig stemning i soveværelset. Du skal også sørge for, at der er rigeligt med lys, så når du klæder om eller smukkeserer dig, at du kan se din make-up og det tøj du har valgt. Du kan med fordel vælge nogle lamper ved dit sengebord, som du selv kan justere. Hvis du nu skal læse før sengetid, så kan det være rart at kunne justere i lysniveauet, så det ikke er for stærkt for øjnene.

Se alle vores senge hos drømmesengen.dk