Den digitale udvikling har banet vejen for andre løsninger end ellers, og dette gør sig også gældende angående skyen. Men hvorfor burde man som virksomhed vælge cloudløsninger? For at besvare dette spørgsmål, så er det værd at kigge på, hvad nogle af fordelene er ved skyen. 

Øget sikkerhed

Det sker ofte, at virksomheder er lidt skeptiske over for sikkerheden ved cloudløsninger, da sikkerhed er et emne, som virksomhederne vægter højt. Der er heller ingen tvivl om, at IT-sikkerhed, antivirus og tyveri af følsomme informationer er vigtige emner for virksomheder, men en cloudløsning kan godt resultere i øget sikkerhed. 

Leverandører af cloudløsninger har nemlig oftest et bedre sikkerhedsniveau end virksomhederne selv. Dette kan forklares vha. de ressourcer, som der allokeres til at opretholde sikkerheden og den store fordel ved at samle mange kunder i standardiserede løsninger. Sikkerheden er generelt i stort fokus, da det er et bærende forretningsgrundlag for diverse leverandører, eftersom det vil være et problem for produktet, hvis sikkerheden ikke er i orden.

Øget tilgængelighed

Endnu en fordel kan også være den øget tilgængelighed, som virksomheder får med skyen. Det gør det meget nemmere at tilgå en e-mail derhjemme, på kontoret eller et helt tredje sted. Dermed er det også nemmere at arbejde hjemmefra, da alle de ressourcer, som man skal bruge på kontoret, er gemt i skyen. Dette gør det også nemmere at samarbejde med kollegerne, da alt foregår i realtid i skyen, så arbejdet med dokumenter, hvor flere er involveret, kan gøres nemmere og hurtigere. Samtidig kan den data eller de informationer, som er gemt i skyen, tilgås via computeren, mobilen eller en tablet, hvilket giver noget ekstra praktisk fleksibilitet. 

Øget fleksibilitet

Ligesom den nemme forbindelse mellem computer og mobil giver noget ekstra praktisk fleksibilitet, så giver det også noget ekstra fleksibilitet, når det kommer til regulerbarhed. Virksomheder skal selvfølgelig betale for den mængde lagerplads i skyen, som de har brug for, og det kan altid ændre sig, hvor meget lagerplads en virksomheden netop har brug. 

I stedet for at skulle købe en ny harddisk hver gang, virksomheden løber tør for plads, så kan man i skyen bare tilmeldte sig ekstra lagerplads på leverandørens hjemmeside. Denne lagerplads får man så lige med det samme, så man kan fortsætte arbejdet. Her er det selvfølgelig også muligt at framelde plads, hvis det skulle blive nødvendigt. På den måde er det nemmere for virksomheden at regulere den mængde lagerplads i skyen, som den har brug for.