Rygfrie seleforhøjere er en mulighed for børn, der er vokset ud af deres fremadvendte autostole med seler, men som endnu ikke er store nok til at bruge sikkerhedsselen alene. De kaldes også nogle gange selepositionerende seleforhøjere. Forhøjere er designet til at løfte barnet op, så sikkerhedsselen passer korrekt over brystet og hofterne. Boosters uden ryg er billigere og lettere end deres modstykker med høj ryg, hvilket gør dem til et populært valg for familier med mere end ét barn i booster seats eller for børn, der skal bruge en booster seat i mere end ét køretøj. Men før du køber en selepude uden ryg, er der et par ting, du bør vide. En passende autostol til dit barns alder, højde og vægt er et krav. Du kan få vores anbefalinger til de autostole, der vil passe bedst til dig og dit barn, ved at bruge autostol.dk guiden.

 

Først og fremmest er boostere uden rygstøtte kun beregnet til børn

 

som er mindst 4 år gamle OG vejer mindst 40 pund. Hvis dit barn er under 4 år eller vejer mindre end 40 pund, er det ikke klar til en selepude uden rygløs selepude og skal bruge en fremadvendt autostol med sele eller en selepude med høj ryg eller en selepude med høj ryg. For det andet må selepuder uden rygstøtte kun bruges i køretøjer, der har hofteseler OG skulderbælter. Hvis dit køretøj kun har en hoftesele på bagsædet, kan der ikke bruges en boosters uden rygstøtte. For det tredje skal skulderbæltet sidde tæt på barnets bryst, når det bruger en sele uden rygløs selepude. Hvis skulderbæltet ikke sidder stramt, eller hvis det er placeret bag barnets ryg eller under dets arm, vil seleforhøjeren ikke fungere korrekt i tilfælde af en ulykke.

 

Hvis du har et barn, der er 4 år eller ældre, og du mener, at det er klar til at skifte til en sele uden ryggen, skal du sørge for at følge ovenstående retningslinjer for at sikre dets sikkerhed. Mens boostere uden rygstøtte er et populært valg for mange familier, er der et par ting, du skal huske på, før du skifter. Sørg for, at dit barn har den rette alder og vægt, at dit køretøj er udstyret med både en hoftesele og en skuldersele på bagsædet, og at skulderselen sidder godt fast på barnets bryst. Ved at følge disse retningslinjer kan du sikre, at dit barn er sikkert og komfortabelt i sin selepude uden ryggen

 

En bekymring, som forældrene ofte har med hensyn til selepuder uden ryggen

 

Barnet kan måske løsne sikkerhedsselen, mens bilen er i bevægelse. Selv om det er sandt, at børn ofte er i stand til at løsne sikkerhedsselen, mens de sidder i en selepude uden ryglæn, er der nogle få ting, du kan gøre for at forhindre dette. For det første skal du sørge for, at hofteselen er placeret så lavt som muligt på dit barns hofter, og at skulderbæltet er placeret midt på barnets bryst. Dette vil gøre det sværere for dit barn at nå spændet. For det andet kan du købe en seleplaceringsclips, der fastgør skulderbæltet til hofteselen, hvilket gør det endnu vanskeligere for dit barn at løsne sikkerhedsselen. Ved at følge disse tips kan du være med til at sikre, at dit barn forbliver fastspændt, mens det sidder i sin selepude uden rygsøjle.

Mens boostere uden ryggen er et populært valg for familier, er der nogle få ting, du skal huske på, før du skifter til den. Sørg for at overveje de sikkerheds- og komfortproblemer, der er forbundet med selepuder uden ryggen, så du kan sikre, at dit barn sidder sikkert og komfortabelt i sædet.