Når familien er stor kan der være udfordringer i den travle hverdag med at finde på aftensmaden. Derfor må den i store træk kan være nem og inspirerende. Det er netop med fokus på det det, at vi skriver denne her artikel. Hvis du udelukkende søger inspiration, så kan du kigge her.

Sund og varieret kost er et must

Uanset om der er børn i familien eller ej, så er det vigtigt at sammensætningen af kosten er korrekt. Det er nemlig afgørende for at kroppen fungerer optimalt. Udover den daglige funktion i kroppen spiller kosten også ind på søvnen, og der er derfor endnu en faktorer der gøre det til et must med sund kost.

Drik ikke kasse efter klokken 17

Hvis du har svært ved at sove om natten, eller bare føler dig meget træt om morgen, så kan den sene kaffe være årsagen til det. Du kan derfor prøve ikke at drikke kaffe sent om aftenen. Det er nemlig sådan, at når man drikker kaffe, så skal kaffen ud af kroppen før det er muligt at komme ned i den dybe søvn. Og det er den dybe søvn der gør at du er frisk igen om morgenen.

Magnesium er et af de kosttilskud der gør at kroppen slappe af, og det kan derfor være en god ide at indtag den anbefalet dagdosis af dette, specielt i situationer hvor man har svært ved at falde i søvn.

Stress kan afhjælpes med god kost

Hvis du har tendenser til stress, så kan det også være en god ide at variere kosten sundt. En dårlig kost kan nemlig være med til at forværre kroppens håndtering af stress. Hvis kroppen både skal kæmpe med den dårlige kost, og samtidigt stress, så ender det ofte med at den kun håndtere en ting af gangen.

I disse situationer vil det ofte være den dårlige kost, da den er indtaget i kroppen, og der derfor er et behov i kroppen for at håndtere det.