Taget er enormt definerende for et hus. Designmæssigt kan man enten vælge, at det skal fulde sammen med murene, eller at det skal skille sig ud og stå i kontrast. Selve hældningen på taget, kan også sige enormt meget.

Det kan være et spidst og højtravende tag, eller det kan være et mere stumpvinklet tag, måske endda fladt. Hvis man flytter ind i et hus, der allerede er bygget, får man imidlertid sjældent lov til at træffe nogle af disse beslutninger.

Hold vandet ude med et godt tag

Er huset af ældre karakter, kan det endda være, at taget er slidt og ødelagt. Der kan være hul i tagpladerne, eller der kan mangle tagsten. Dette ser ikke kun grimt ud fra ydersiden, det kan i sidste ende også komme til at have meget håndgribelige og endda farlige konsekvenser for indersiden af huset som konstruktion.

Taget er der jo ikke kun af designmæssige årsager. Det er specialdesignet til at værge huset mod regnvand og andre byrder. Hvis taget er ødelagt, kan det ikke længere opfylde den opgave, og så kan det blive farligt. Regnvand slipper ind og væder både tagisolering og trækonstruktionen indenunder, som ved for meget væde slides og rådner væk. I stedet for bare at have et lille hul i en enkel tagplade, er hele taget ved at falde sammen om ørerne på dig.

Få et helt nyt tag

Heldigvis er der folk, som har enormt meget erfaring med udskiftning af tag. Det er altså et problem, man kan betale sig fra. Prisen på et nyt tag kan variere kraftigt alt efter hvilket tag, der allerede er på huset og hvilket tag, man ønsker sig. Selvfølgelig afhænger det også af, hvor god stand det nuværende tag er i.

Når taget på ens hus nu alligevel skal udskiftes, kan man få lov til at have langt større indflydelse på udseendet. Både i forhold til hvorvidt det skal være tagplader eller teglsten, og hvilke farver disse skal have.

Man kan også få ovenlysvinduer, nye kviste eller nye tagrender. Vigtigst af alt må det dog være, at taget ikke ødelægges igen i den nærmeste fremtid. Det kræver et godt håndværk fra de håndværkere man hyrer til at lave taget.

Det er dem, der skal sikre sig, at trækonstruktionen under selve taget holder, at der kommer godt med isolering under, og at taget ikke lader vand ind. Taget er husets kontakt til den vilde omverden på både godt og ondt. Det betyder, at det skal kunne modstå en vis mængde slid og kunne bære en stor byrde, hvis det skulle blive nødvendigt.

Sørg derfor for at hyre en god håndværker til at lave dit nye tag.