Er du vild med mad? Måske meget vild med mad? Måske med dyppelse i form af tzatziki? Det er der ikke noget at sige til. Tzatziki er velkendt verden over, det er syrligt og lækkert, og det er de færreste, der ikke bryder sig om at spise den delikate creme med hvidløg.

Hvis du elsker tzatziki, vil du garanteret gerne kunne lave en ordentlig én, og det er lige netop hvad du kan komme til, hvis du læser med herunder. Her kan du nemlig lære lidt om tzatzikiens historie samt læse om, hvordan du laver en god og lækker én af slagsen.

Herfra stammer tzatziki

Tzatziki stammer selvfølgelig fra Grækenland og den østlige del af middelhavet generelt, og i daglige tale kalder man retter som tzatziki for ”middelhavsmad”. I denne del af verden er det daglig spise, og det er fantastisk lækkert og velsmagende, og det er helt sikkert derfor, lande som Danmark har adopteret retten.

Tzatzikien kan fra græsk til dansk oversættes til ”agurkesalat”, og det indeholder den også en masse af, så det passer uden tvivl meget godt. Det kan bruges til alverdens ting, men både i Grækenland og i Danmark bruges den mest til en form for tilbehør eksempelvis til madpandekager, som dip og andet i samme stil. Dog kan tzatzikien bruges lige til det, du ønsker, og det er kun fantasien, der sætter grænser, når du skal prøve dig frem med den.

Herunder kan du læse om, hvordan du selv kan lave denne form for græsk specialitet – en opskrift som Alexander har udarbejdet til dig på sin side romanovich.dk.

Den bedste tzatziki

Når du spiser tzatziki, tænker du måske, at det er vildt kompliceret at lave på grund af den fantastiske og helt igennem syrlige smag, der kan få de flestes munde til at løbe i vand, men det er det faktisk slet ikke. Selvfølgelig handler det om at prøve sig frem og finde ud af, hvordan du bedst selv kan lide den, men ingredienserne og måden at lave det på er såre simpelt.

For at lave tzatziki skal du blot bruge 10 minutter, en agurk, 4 fed hvidløg, 500 gram græsk yoghurt med 10 % fedt og noget salt og peber, og så har du tzatziki til intet mindre end fire hele personer.

Du skal blot rive agurken, presse hvidløget, tilsætte yoghurten, smage til med salt og peber og røre godt rundt. Når den derefter har stået på køl i et par timer, er den klar til at blive spist.

Der er der altså ingen undskyldning for ikke at lave den lækre ret til dit næste måltid, og det er bare om at komme i gang!