Har du bevæget dig rundt i det offentlige rum eller fulgt med i medierne de seneste par år, er der stor sandsynlighed for, at du har bemærket en stigning i omtalen af online lån i forskellige afskygninger. Det skyldes, at lånene gradvist har opnået mere popularitet. Men selvom mange kender til eksistensen af de online lån, er der også mange, der ikke er bevidste om, hvad det nærmere bestemt indebærer at låne penge online, og hvad forskellen er på et online lån og et traditionelt banklån.

Du låner ved få klik

Den om muligt mest iøjnefaldende forskel på et traditionelt banklån og et online lån er selve låneprocessen. Hvor et traditionelt kræver en længerevarende proces, tillader online lånene dig at låne penge ved få klik.

Du klikker dig blot ind på låneudbyderens hjemmeside, angiver hvilket beløb, du ønsker at låne samt en række grundlæggende oplysninger om dig selv og sender herefter låneansøgningen af sted til behandling.

Har du ikke prøvet at låne online før, kan du også benytte en af de sider, der tillader dig at få en oversigt over de forskellige låneudbydere og danne dig et indtryk af deres krav og priser. Se et eksempel her.

Du har hurtigere beløbet stående på kontoen

Når låneprocessen er hurtigere, betyder det også, at du hurtigere har det lånte beløb disponibelt på din konto. Mange online låneudbydere tilbyder faktisk, at du kan sende din låneansøgning af sted den ene dag, og have pengene klar til brug på din konto den næste.

Du behøver ikke oplyse, hvad du skal bruge dine penge til

At låneprocessen går så meget hurtigere ved online lån, skyldes først og fremmest den væsentlige mindre information om dig og din økonomiske situation, som er påkrævet for at få lov at låne.

Låner du online skal du oftest kun angive de mest basale informationer om dig selv og behøver ikke engang kunne redegøre for, hvad du ønsker at anvende det lånte beløb til, ligesom det ellers er tilfældet i banken. Vil du gerne vide mere om, præcis hvad der indgår i bankens vurdering af, hvor meget du som låner kan låne, kan du læse mere her. Der er altså væsentligt mindre papirarbejde, hvilket gør processen både kortere og nemmere.

Når det ikke er et krav at redegøre for din økonomiske situation, når du låner online, betyder det også, at alle kan låne de samme beløb.