For dig der snart bliver færdig-uddannet eller netop er blevet uddannet er det vigtigt, at have en god A-kasse. Ideelt set bliver man medlem af A-kassen et år inden man regner med at man vil færdiggøre sin uddannelse. På den måde oplever man nemlig sikret, at man kan få dagpenge fra den første måned man er nyuddannet. Der vil således ikke være noget tid hvor man går fra SU til dagpenge. Det ene vil blive skiftet ud med det andet og derfor kan man være sikker på, at man ikke kommer til at mangle mange penge. Du kan bruge denne her oversigt, hvis du ønsker at vide mere om hvad dagpenge, A-kasse og lignende udtryk dækker over.

Der er krav til en A-kasse, som du kan læse om her

Det er ikke alle, der blot uden videre kan melde sig ind i en A-kasse. Der er nemlig visse ting du skal overholde før, at det kan lade sig gøre. For det første er det vigtigt, at man har afsluttet en videregående uddannelse. Det er dermed udelukkende en videregående uddannelse, der giver en billet til A-kassen. Denne uddannelse skal have varet mere end 18 måneder. Det gælder ikke hvis der er tale om en gymnasial uddannelse da det ikke gør, at man er berettiget til dagpenge.

For at du overhovedet kan komme i betragtning er det vigtigt, at du har fast bopæl i Danmark. Derudover er det vigtigt, at du har ophold i Danmark. Det er altså ikke muligt for udlændinge og komme og få dagpenge.

Find ud af om du er berettiget til dagpenge

Noget af det du skal være opmærksom på hvis du mener, at der på et tidspunkt vil være et punkt hvor du har brug for dagpenge er, at du skal stå i en A-kasse i 12 måneder før du kan få udbetalt penge. Men har du stået i en A-kasse i 12 måneder så kan du få dagpenge lige med det samme. Det er meget normalt, at man kommer ud fra en endt uddannelse og får dagpenge med det samme. Det skyldes, at man ikke nødvendigvis har fundet et job med det samme og derfor kan der gå noget tid. Og man vil fortryde det meget hvis man glemmer at melde sig ind i en A-kasse 12 måneder før.

Du kan også tilmelde dig en A-kasse senest 14 dage efter du har haft sidste eksamen. Hvis du gør det vil du være berettiget til at få dagpenge med udgangen af måneden.