Firmajulefrokoster bliver af mange opfattet som et af årets højdepunkter. Det er en rigtig god måde at ryste medarbejdere sammen på, og så er det en god undskyldning for at glemme alt om arbejdet og nyde hinandens selskab i helt andre rammer end dem, man er vant til.

En firmajulefrokost har kun godt af at være en festlig oplevelse for alle involverede parter, og er det målet med den næste firmajulefrokost, så læs herunder mere om hvad der skal til for at en julefrokost bliver festlig.

Gå ikke ned på underholdning

Underholdningen er altafgørende til en julefrokost, og det er i den grad noget, der er med til at sætte stemningen i gang. Er underholdningen perfekt, vil den sprede en god stemning, og medarbejderne vil blive rystet sammen af at få et godt grin eller en sjov oplevelse sammen.

Det giver desuden folk et samtaleemne resten af aftenen, og der er samtidig noget at huske tilbage på mandag morgen efter julefrokosten. Underholdningen kan bestå af alt fra et sjovt oplæg foran hele forsamlingen til aktiviteter eller lege i mindre hold.

Musik

Det er svært at få gang i en festlig julefrokost uden musik, og her er det en god løsning at betale sig fra det og hyre en DJ, som er ekspert i at veje stemningen og spille den musik, der passer til den. En god DJ kan også sagtens virke som underholdning i sig selv, så man kan have underholdning både til bords og på dansegulvet, så der hele tiden er god stemning.

Vil man selv stå for musikken, kan det også sagtens lade sig gøre, her er det blot vigtigt, at man forbereder en god playliste, der består af både gamle kendinge og nye hits, så alle kan være med. Her må man overveje gennemsnitsalderen på ens medarbejdere og vælge musikken herudfra, så den passer til målgruppen.

Masser af drikkevarer

Enhver julefrokost med kollegaerne, som man oftest kun er sammen med i arbejdsrelaterede sammenhænge, har godt af at have et bredt udvalg af drikkevarer at vælge mellem. Det hjælper på den festlige stemning, at folk har fået lidt indenbords, og selvom man langt fra behøver at drikke sig fuld, får alkohol folk til at løsne sig lidt op og komme i bedre feststemning.

Hvis der er noget, der vil skabe en festlig stemning, er det gode drinks, og for at gøre dem ekstra spændende kan man med fordel hyre bartendere, så der konstant bliver langet drinks over disken. Når der bliver serveret masser af drikkevarer, må man ikke gå ned på isterninger, for drinksene skal kunne holde sig kolde og friske hele aftenen, og derfor er det en fordel at købe en masse isposer til festen, så man ikke risikerer at løbe tør for is.

Hold julefrokosten ude af huset

Det er oplagt at holde firmajulefrokosten i de lokaler, man alligevel har til rådighed til daglig, men her skal man huske at tænke på, at der kan være stor forskel på at holde julefrokosten i arbejdspladsens kantine og i et festligt lokale, man har lejet.

Det er uden tvivl super hyggeligt at holde julefrokosten i vante rammer, men det kan give en helt anden stemning, hvis man holder det andetsteds. Lejer man et lokale, er man for alvor tvunget til at tænke på andet end arbejde under julefrokosten, og medarbejderne vil måske endda glemme alt om, at dem omkring dem er kollegaer og ikke blot gode venner. Man har ligeledes rig mulighed for at pynte op og rigge det til, så det hele står knivskarpt, når alle de forventningsfulde gæster begynder at dukke op.

Både klargøringen og oprydningen bliver en del lettere, når man holder julefrokosten ude af huset, da man ikke behøver at lukke halvdelen af arbejdspladsen af, mens folk stadig er på arbejde, for at kunne gøre klar, og når det kommer til oprydningen, har man ikke travlt med at blive helt færdig til mandag morgen, når folk møder på arbejde igen.