Kender du det, at det kan være svært at finde på gaver til dine venner og familie? Har du en haveelsker i familien eller vennekredsen, så får du her en masse kreative bud på, hvad en haveelsker vil elske at få i gave. Haveelskeren bruger rigtig meget tid ude i sin haven og plejer ofte planterne som var de små søde kæledyr, der endelig ikke må forsømmes.

Haveentusiasten plejer sin have til punkt og prikke

Haveelskeren går meget op i, at haven fremstår pæn og velplejet, og så skal der gerne ske noget nyt i haven en gang imellem, så den forbliver spændende og levende. Her kan du komme ind i billedet som gavegiver. Skal du til fødselsdag hos en haveentusiast, så kan du med fordel købe noget, der har med haven at gøre. Det er her, personens interesse ligger. Der findes en side på nettet, der har alt til haveelskeren. Se udvalget her.

Man kan sagtens købe haveplanter på nettet, selvom det lyder lidt besværligt. Det er dog ligesom at købe alle andre produkter online, og så er de gerne lige lidt billigere i netbutikker, i forhold til de fysiske butikker. De fleste online plante/havebutikker har nogle retningslinjer i form af garanti, hvis man skulle være så uheldig, at planterne er knækket eller har taget skade under transporten. Dette er derfor ikke noget, man behøver at bekymre sig om. Det er lige så sikkert at handle planter på nettet som alle andre ting, der kan købes online.

Det søde og nemme frugttræ som gave

Hvad du vil give, kommer helt an på, hvor godt du kender til personens havedrømme og foretrukne planter. En plante, man aldrig går galt i byen med, er et frugttræ. Det kan eksempelvis være et pæretræ eller et æbletræ. Disse kræver ikke ret meget pasning, før de bliver så store, at man skal til at beskære grenene for at holde dem nede, og så er det noget, som de fleste haveejere har plads til i haven.

Hvis man kender personens interesser inden for blomster og buske, så kan man også købe sådan noget. Vær dog opmærksom på, at der ofte er store præferencer inden for buske og blomster. Måske du har lagt mærke til, hvad det er for nogle blomster, gavemodtageren har i haven?

Giv unikke og hyggelige pyntegenstande til haven i gave

Vil man gerne købe noget, der holder evigt, så er man måske ude i noget pynt til haven. Det kan være i form af diverse havefigurer, mini vindmøller og hvad man ellers kan få til at supplere alt det grønne. Man kan også vælge nogle smarte udendørs krukker. Tager man nogle stykker, så kan de stå sammen i en gruppe og pryde carporten. Kender man personen godt, så kan man toppe den med at købe nogle blomster, der kan plantes deri.

Havetønder er storhitter inden for indretning af have

En type af havepynt, som storhitter i øjeblikket, er havetønder. De hele tønder bruges til at samle regnvand, som haveejeren kan vande sine blomster med. Dette har i sagens natur en meget praktisk funktion, men samtidig skaber havetønder en form for varm rustik i haven. Genstande af træ er i det hele taget gode til at supplere havens blomster på en rigtig fin måde.

De halve tønder kan anvendes til at plante blomster i, ligesom mange har gjort i gamle toiletter. Tønderne er dog noget pænere i manges øjne. Man kan også give haveredskaber, hvis ikke man er så meget inde i de forskellige planter og pyntegenstande. Haveredskaber i et godt kvalitetsmærke kan alle haveejere altid bruge.