Har du og din partner brug for en ferie? Nogle gange har man bare brug for en pause. Du har måske haft en lang hård periode. Så forkæl dig selv med en ferie. Det kan også være dit TV netop er gået eller din computer er helt stået af. Det kan være et vigtigt redskab eller bare det afslappende element i din hverdag. Under alle omstændigheder er det noget du savner når det ikke er der. Du kan altid låne pengene til det du netop mangler.

Lån penge trods RKI

Selv om du står i RKI kan du stadig ønske dig en anden hverdag. Det er stadig muligt at gøre dine drømme til virkelighed. Selv om du er på listen over dårlige betaler er der muligheder. At tænke på fremtiden og lysere tider er en motivationsfaktor der ikke findes magen til. Find ud af hvad det er du drømmer om. Lav en liste med de vigtigste ting i dit liv. Dine drømme er aldrig for store eller for små. Når du står i RKI skal du tænke en ekstra gang inden du låner.

Lån når du står i RKI vi kunne gøres ved hjælp af en kautionist. Det er dog også muligt at låne med crowdlending. Her låner du penge af en gruppe private mennesker. Personerne låner til projekter hvis det er noget de kan identificere sig med. Der er altså flere muligheder for at låne, selvom du er registreret, og så er RKI ingen hindring, om end registreringen måske kan indskrænke dine valgmuligheder.

Hvad skal du være opmærksom på når du låner?

Lånet skal helst være til noget der gør at du kan komme ud af den dårlige økonomi. Hvis du er økonomisk ansvarlig, vil det være udmærket at tage et lån også selv om du er i RKI. Sørg gerne for at lave et rigtig godt budget, så du ved hvad du har af udgifter og indtægter. Det er vigtigt det skal være yderst realistisk. Ud over at skabe overblik kan dit budget også gøre at du kan redegøre for dine kreditorer hvordan du kan afbetale på et lån. Få et overblik over situationen sammen med dine venner. Her er det vigtigt at du lytter til dem. Sørg for virkelig at høre hvad de siger.

Det er ofte dyrere når du tager lån mens du er i RKI og det skal du være opmærksom på. Selv personer som ellers har okay styr på sin økonomi kan havne i en presset situation. Det kan også være svært at få lov til at låne i banken selv om du ellers har styr på økonomien. Det er dog som oftest sådan at udgifterne er større jo større omkostningerne er. Det er en god ide at have flere muligheder for at låne. Husk at sammenligne lånenes ÅOP