At kunne komme udenfor er en af de vigtigste ting for os mennesker, og desværre er det lidt for nemt at glemme at komme ud. Når man har en hverdag med arbejde, skole og hvad ellers det skulle være, er det let at blive distraheret af pligterne. Under lockdown har mange også følt sig isolerede og måske ensomme, og det er derfor vigtigere end nogensinde før, at finde gode måder at komme udenfor på en sikker måde. Gør din have til et rart sted, så du kan få nok sol og luft.

Derfor er det vigtigt at få nok sol

En af de vigtige ting som vi får fra naturen, er vitamin D. Mange forskere er overbeviste om, at de fleste Danskere mangler D-vitamin. Især om vinteren hvor vi sjældent får solskinsdage, er mangel på dette vitamin et uset problem for mange her i norden. D-vitaminet kan fås fra solen og igennem den mad vi spiser, og at gøre god brug af sin have kan være en af de bedste måder at få D-vitamin. Hvis du glæder dig til foråret, så find gode måder at gøre haven klar til at solen kommer frem igen.

Gør haven forårsklar

Der er mange ting man kan gøre for at forskønne haven, og gøre den klar til at solen bliver stærkere. For eksempel kan man skaffe sig en skjuler til kapilærkasse med bund. En kapilærkasse er et selvvandingssystem som er meget smart til de planter som du har stående ude. Selve kapilærkassen er ikke altid den store skønhed, men man kan anskaffe sig en god skjuler til kassen, så den får mere æstetisk værdi. Med en kapilærkasse og en god skjuler, gør du din have både smuk og funktionel, og dette er en perfekt måde at gøre det attraktivt at komme ud hver dag.

Køb de bedste planter til haven

Når man har en have, så handler det selvfølgelig ofte mest om selve planterne. Der er utroligt mange smukke planter som kan stå i haven, og selvom Danmark er et tempereret land som kan få ret lave temperaturer, så findes der mange smukke planter som kan trives i det Danske klima. Et godt bud på en plante som forskønner haven, kunne være storkenæb. Der findes forskellige typer af denne plante, og den kan have smukke røde blade. Find storkenæb bunddække her, og gør klar så du kan forskønne haven når den rette sæson melder sig.