Hvis du skal til at vælge din nye kontorstol, så står du over for et meget vigtigt valg. Man skal tænke sig godt om, når man skal vælge en ny kontorstol, for det er et sted, hvor man kommer til at sidde meget. Det er derfor vigtigt, at kroppen har det godt i det nye møbel. Men hvad skal man egentlig kigge efter?

Hvad skal stolen bruges til?

Du bør måske først og fremmest overveje, hvad din kontorstol skal bruges til. Hvis du skal bruge den til at game i, så kan du jo vælge at købe dig en såkaldt gamerstol, som er lavet til, at man kan sidde mange timer i den og spille computer. 

Hvis man har gang i et langt spil, så er det ikke altid, man lige får bevæget sig så meget. Derfor er det ekstremt vigtigt, at kontorstolen er rar at sidde i mange timer ad gangen. Det er naturligvis også vigtigt, at du sidder godt, hvis du leder efter en kontorstol, du kan sidde i og arbejde. 

Ryglæn 

Du kan også vælge at købe en ståstøttestol. Disse er lavet til, at man bare lige kan hvile benene men uden, at man ikke også bruger lidt kræfter på at holde sig selv op. Det betyder, at man ofte har en god holdning i stolen, hvilket er godt for ryggen. Kontorstole som disse bruges måske ikke mange timer ad gangen, så hvis du skal bruge en, du skal sidde stille i og arbejde fra flere timer om dagen, så kan det godt være, at du skal vælge noget andet.

Armlæn 

Du skal også tage stilling til, om du godt kunne tænke dig at have armlæn på din kontorstol. Der er nogle, der synes, det er virkelig rart og slet ikke kunne forestille sig det uden, og så er der andre, der synes, at de bare er i vejen. Det er naturligvis helt individuelt, hvad man foretrækker, og der findes ikke noget rigtigt svar.

Tænk ergonomisk

Det er selvfølgelig vigtigt, at stolen er ergonomisk, så du sidder godt. Det kan være hårdt for kroppen at sidde stille mange timer ad gangen, og derfor er det også vigtigt, at man sørger for at skifte stilling lidt – også selvom man har en rigtig god kontorstol! Når man sidder i den samme stilling, så bruger man nemlig konstant de samme muskler, og det er ikke godt for kroppen.