Mange boligejere kan, uden at vide det, have en mindre guldgruppe i væggene. Ikke fordi for man gamle fyldte væggene med guld, men nærmere fordi man fyldt dem med ingenting. Guldet ligger så i, at man kan fylde hulmursisolering i, og på den måde minimere varme regningen markant. Det er typisk villaer fra før 80’erne der er uden isolering i muren, og det er altså også dem der kan spare mange penge ved at få udført isoleringen.

Hvad koster hulmursisolering

Det af lidt forskellige elementer, som når de er nævnt selvfølgelig giver sig selv. Det første er husets størrelse. Jo større et hus er, desto mere væg er der også rundt om, og jo mere væg der er desto mere isoleringsmateriale, skal der bruges.

Det næste vi kan ikke på er væggens tykkelse, jo tykkere væggene desto mere hulrum kan der også være derinde, igen betyder det mere isoleringsmateriale. Det skal man dog ikke være ked af, fordi det betyder også at huset efterfølgende vil være bedre isoleret.

Den sidste ting, som spiller ind på prisen, er det isoleringsmateriale der bliver puttet i væggene. Det er egentlig en delt ting, fordi arbejdslønnen og kan være forskellig fra leverandør til leverandør.

Typisk siger man at det koster mellem 12.000-28.000, og her skal man huske at arbejdslønnen er fradragsberettiget i perioder hvor der er håndværker fradrag.

Hvor meget kan man spare

Det er en af de isoleringsmuligheder der er allerfleste penge i, specielt når man sammenligner det med investeringen der skal til. Man siger populært at det tjener sig selv hjem på 3-5år, og der er derefter mange penge af spare år efter år. Læs mere om hulmursisolering her.

Ikke nok med at man spare penge på varmebudgettet, så bliver boligen nemlig også mere værd når den skal sælges. Det er nemlig sådan, at alle boliger der udbydes til salg, skal have et gyldigt energimærke. Jo bedre energimærket er desto mere, er boligen værd. Det kan faktisk næsten ikke være bedre! Der er ikke nogen undskyldninger, du skal bare i gang med at spare penge nu, også selvom det betyder du skal ud og tag et mindre lån.

Hvilket materiale bruger man?

Man bruger for det meste papirgranulat, som blæses ind igennem huller i muren. Det er således ikke noget stort projekt at udfører isolering. Mange mennesker er så nervøse i forhold til om isoleringen gør boligen mere brændbar, og det gør den ikke. Den er nemlig behandlet med brandhæmmende midler, som gør at papiret stort set ikke kan brænde.

Som en bonus behandles det også med svampehæmmende og skimmelhæmmende midler, og det er derfor en rigtig god løsning. Det nu bare sådan, at man sover bedre om natten når man både kan holde varmen, men også ved at man har en god og sund økonomi.