Når du køber et hus eller en ejendom på aktion og har til formål at skulle sælge det videre, så skal du have et transportskøde. Et transportskøde skal udarbejdes hvis der er tale om et køb der skal videresælges og videregives til anden hånd, inden auktionskøbet er tinglyst. Ved et transportskøde sparer du altså både tid, papirarbejde og penge frem for at få lavet en tinglysning som det gør sig gældende på normalvis ved et boligkøb. Dermed kan du videregive de rettigheder som du har modtaget af fogeden, til 3. part, uden nødvendigvis at tinglyse ejendommen hos dig.

Hvad er et transportskøde?

Et transportskøde er udarbejdet uden en tinglysning. Dette betyder at du kan videregive det til 3. part, uden at skulle betale tinglysningsafgift to gange. Så har du til formål at købe en ejendom eller grund på auktion med henblik på videresalg, så er et transportskøde det helt rette valg. Transportskødet udarbejdet som et fysisk dokument der juridisk underskrives af fogeden og modtageren. Det fysiske papir går udenom tinglysningen og skal anvendes når ejendommen atter tinglyses af den nye ejer. Transportskødet er derfor nærmere et bilag til købet, frem for et skøde.

Når du køber en ejendom på auktion

Når du køber en ejendom eller en grund på auktion, så er der flere faktorer som der skal tages forbehold for. Det er altid en god idé at hive fat i din egen boligadvokat, der kan hjælpe dig med at gennemgå og udarbejde det nødvendige papirarbejde og også hjælpe dig med rådgivning omkring købet i forhold til det formål du har for ejendommen. Et eksempel kunne være om det er nødvendigt at tinglyse ejendommen eller om det kan være tilstrækkeligt med et transportskøde.

Har du brug for hjælp til tinglysning?

Når en 3. part modtager et transportskøde fra en auktion, skal ejendommen tinglyses for at blive anvendt til beboelse eller erhverv. Det kræver en advokat at udarbejde et skøde og udarbejde en tinglysning. Ved en tinglysning er der udgifter til advokatens arbejde samt en statsafgift der kaldes tinglysningsafgift. Derefter oprettet ejendommen i tinglysningsregistret og det oplyses af der nu er kommet en ny ejer på stedet. En tinglysning er også købers sikring for, at der ikke er eventuelle kreditorer fra tidligere ejer, der kan opkræve huset, hvilket er særligt vigtigt efter en auktion. 

Invester dine penge ved køb af auktionsejendom

Det kan være en yderst favorabel investering at kigge efter auktioner hvis du er interesseret og har muligheden for at investere i ejendomme. Hermed kan du i langt de fleste tilfælde købe en ejendom eller en grund til en betydeligt lavere pris end hvad der gør sig gældende for ejendomsværdien. Det er forholdsvist enkelt og nemt at foretage et køb på auktion og derefter efterfølgende renovere eller blot sælge det til en merpris. Dog kræver det gerne tålmodighed og lidt is i maven, hvis du skal investere i auktionsboliger, medmindre du på forhånd allerede har en køber ved hånden der er villig til at indgå en overtagelse af ejendommen.