Du tænker måske: Hvad er det for nogen alger, som jeg skal have tjek på? Du tænker måske ikke på, at du har nogen alger, som det er ret vigtigt at holde øje med, men det kan sagtens være tilfældet.

Er du husejer?

Hvis du ejer et hus, så har dette hus et tag. Dette tag har ret sikkert alger. Det får nemlig alle tage. Det kan være forskelligt, hvor alvorligt det er angrebet af alger, især nordvendte flader får mange alger. Dit har sikkert også nogen.

Hvad er der galt med alger?

Der er sådan set ikke noget som helst i vejen med alger. Men det, at de kan forårsage skader på dit tag, det er ikke så godt.

Da alger er virkelig gode til at holde på fugt, så vil den fugt kunne skade tagsten eller andre former for tagbelægning.

Når taget bliver så beskadiget, at det ikke længere kan holde vandet ude, så får du et mere seriøst problem.

Af den grund er det super vigtigt, at du holder øje med, hvordan algetilstanden er for dit tag.

Hvad kan jeg så gøre?

Det bedste, du kan gøre, er at kontakte et firma, der er eksperter i netop algebehandling. Hvis du for eksempel tager kontakt til Algespecialisten, så vil du få nogle fagfolk til at klare den opgave for dig.

De vil rykke ud og spule algerne med et effektivt algemiddel, som skal sidde på, indtil det med vind og vejr vil være skyllet af efter et halvt års tid. Herefter vil taget være renset for alger.

Efter rensningen efterbehandles det algeramte tag, således at det ikke længere er så modtageligt for alger.

Denne behandling gentages cirka en gang om året.

Algebehandling er god økonomi på den lange bane

Hvis algerne får lov til at blive siddende og regere, så kan de på sigt forårsage ret store skader på de bærende dele, som sidder under taget. Det kan koste en stor reparation.

Så det giver altså virkelig god mening at få taget den uheldige udvikling i opløbet. Når nu det kan gøres ret smertefrit, så er det da bare om at få det gjort regelmæssigt.

Får du gjort det, kan det spare dig for større udgifter på den lange bane.

Kontakt Algespecialisten, når du gerne vil være på forkant med en ellers uheldig udvikling.

Desuden kommer dine tagsten til at stå fuldstændig rene og flotte og dermed give dit hus et velplejet og smukt udseende.

Algespecialisten kan andet end at bekæmpe alger

Overlad gerne andre udvendige vedligeholdelsesopgaver til Algespecialisten. De kan for eksempel hjælpe dig med: Fliserensning, vask af solcelleanlæg og facaderensning. Du kan tage et kig og se om de f.eks udfører fliserens i dit område. Det kan du se her, hvor der står at de udfører fliserens i Næstved og Roskilde

Få gerne en aftale med firmaet om en pakkeløsning, hvis du har flere af disse opgaver, der skal klares.

Du kan også med fordel slå dig sammen med nogle af dine naboer. Hvis I er flere, der skal have nogle af disse opgaver løst, så kan der være en god rabat for jer. Den naborabat kan komme alle til gavn. Det er jo værd at tage med.