Når de fleste mennesker tænker på kryptovalutaer, tænker de på Bitcoin. Men der er en ny kryptovaluta på scenen, der ryster tingene op – IOTA. Denne artikel vil undersøge nogle af de unikke funktioner, der gør IOTA anderledes end andre kryptovalutaer, og hvorfor det kan være værd at investere i den.

Hvad er IOTA?

Den største enkeltstående differentierende faktor ved IOTA er, at den faktisk ikke er blockchain-baseret. Den ”hemmelige sauce”, der gør IOTA unik, er det, der er kendt som “Tangle”. Tangle kræver, at hver ny transaktion skal bekræfte mindst to tidligere transaktioner. Du kan ligesom forestille dig dette som en person, der ser tilbage på sin forfædre og ser det ældste familiemedlem forbinde sig til nye slægter over flere årtier eller århundreder. Med tiden begynder forbindelserne mellem transaktionerne i IOTA’s DAG at ligne et sammenfiltret net (ergo “Tangle”).

På grund af denne unikke struktur er der nogle interessante fordele, der følger med brugen af IOTA: Der er ingen transaktionsgebyrer for IOTA. Det betyder, at der altid er en gulerod til at bruge og gennemføre transaktioner på netværket, selv hvis du blot sender tokens til en værdi af $0,01 fra en adresse til en anden (hvilket aldrig ville ske med Bitcoin).

IOTA’s struktur muliggør også hurtige transaktioner, høj skalerbarhed og lav sendetid – alt sammen uden at minearbejdere skal verificere dem som i traditionelle blockchains som Ethereum eller Bitcoin. Resultatet? Du kan sende penge hvor som helst i verden næsten øjeblikkeligt og når som helst (selv på tidspunkter, hvor der ikke er mange mennesker online) uden at betale de irriterende transaktionsgebyrer, der er forbundet med andre systemer. Hvis du er interesseret i at læse mere om IOTA kan du tjekke denne side ud https://aktieskole.com/iota-kurs/

Er IOTA en god investering?

Det er et svært spørgsmål at svare på – især fordi IOTA stadig er i sin tidlige fase og endnu ikke er blevet vedtaget af de helt store investorer. Hvad vi dog kan sige er, at IOTA har nogle unikke fordele i forhold til andre kryptovalutaer, som kan gøre den meget værdifuld i fremtiden. Du kan læse mere om valutaren her. Så hvis du er på udkig efter en kryptovaluta med potentiel langsigtet vækst, kan IOTA være værd at investere i.