Har du nogensinde optaget et kviklån, eller har du overvejet muligheden? Denne mulighed startede mange år tilbage, og i dag finder du et væld af forskellige låneudbydere på markedet. Men hvorfor blev det muligt at optage et kviklån, og hvordan kan du gøre det? Vi giver dig hele forklaringen her, og så fortæller vi dig også lidt mere om, hvorfor du bør overveje det en ekstra gang, inden du nyder godt af de ekstra penge. Det kan nemlig koste dig dyrt i sidste ende.

Du kan låne penge som aldrig før i dag, og internettet er en stor spiller på dette marked. Det betyder nemlig, at du slipper for en smuttur i banken, hvor du skal give en forklaring på, hvorfor du har brug for pengene. I stedet for kan du holde det for dig selv og ansøge om et lån online. Det mest populære af slagsen er kviklånet, som du kan bruge til det, du står og mangler penge til. Samtidig er der ingen særlige krav til dig, og du behøver ikke fortælle noget om, hvad du skal bruge pengene på. Samtidig kan du have pengene på din konto samme dag, som du ansøger online.

Hvorfor?

Som nævnt bliver der i dag optaget mange forskellige lån, og det gælder både i banken, hos familie, i forbindelse med studie og online. Men hvorfor er det egentlig, vi har mulighed for dette, og hvilket et skal vi vælge? Mange låner i dag penge til deres daglige forbrug, og derfor er det ikke én specifik ting, der bliver brug penge på. Faktisk er det for at dække udgifter til eksempelvis tøj, mad og andet, som du gerne vil have mere plads til i hverdagen.

Det bedste lån at optage er altid et banklån eller et igennem dit studie. I banken får du en fast rente, og på den måde er du mere sikker. Du skal dog altid kunne argumentere for dit lån, og derfor kan du sjældent få lov til at låne til rent forbrug. SU-lånet gør det muligt for dig at låne op til 3.000 kroner hver måned, og du bestemmer selv, hvornår du vil have pengene udbetalt. Den store fordel her er, at du ikke behøver betale af på lånet før endt studietid. Det giver dig en langt bedre økonomi i din studietid.

Til sidst er der kviklånet, som mange allerede har optaget, men som mange også fortryder. Her kan du ikke vente med at betale af, men i stedet for har du en kort løbetid. Betaler du ikke tilbage inden for løbetiden, så vil det ende ud i høje priser i forhold til renter og gebyrer. Derfor kan det altså være et farligt lån for dig, hvis ikke du kan tilbagebetale det hurtigt.

Hvordan?

Vælger du dog at optage et kviklån, så er det en nem procedure, du skal igennem, før du kan få lov til at få pengene ind på din konto. Du skal bare udfylde en ansøgning online, og der er kun få krav til dig. Ofte er disse krav angående alder, og om du står registreret nogle steder, hvis du i forvejen skylder penge. Du skal nogle steder også opgive, hvad du har af indkomst, så de bedre kan vurdere, om du kan låne pengene.

Herefter sendes ansøgningen afsted, og så skal du bare vente på en bekræftelse. Nogle steder sker det inden for få andre, hvor andre gør en indsats for at kunne give dig pengene hurtigst muligt. Derfor kan du somme tider få pengene inden for få timer eller lige efter, du har ansøgt.

Ulemper

Som nævnt får du her lidt mere om, hvad du bør overveje en ekstra gang, inden du optager et kviklån. Som vi har været inde på, så er der høje takster i form af tilbagebetaling på disse lånemuligheder, og det skal du altid have med i dine overvejelser. Du kan altid kigge på lånets ÅOP, der angiver den årlige tilbagebetaling i procent. Samtidig bør du overveje, om du kan få pengene ind på anden vis, såsom at spare lidt i budgettet i nogle måneder. Dette er især en mulighed, hvis du gerne vil have ekstra penge til noget helt bestemt. Så kan du føle dig langt mere sikker ud i fremtiden og slippe for en stor gæld eller bekymringer omkring tilbagebetaling og økonomi.