Særligt under lockdownen genfinder mange af os kærligheden til mere hjemlige sysler som musik, kunst, programmering og lignende – og nogle er efterhånden ret gode til dem. Er du en af dem, og har du leget med tanken om at tage hobbyen op på et højere niveau og tjene lidt på den? Måske endda leve af den? Så bør du læse videre her. Vi guider dig til nogle af de første skridt, du bør tage – hvad end du sigter efter en bibeskæftigelse eller et fuldtidsjob i en ny branche.

Hav det rigtige udstyr klar

Stort set lige meget hvilken hobby, du går efter at gøre til et job, vil udstyr næsten altid være noget af det første, du skal have styr på. Lad os tage musik som et eksempel: Har du taget de basale beslutninger om, hvad din stil og produktionsstørrelse skal være? Så bør du nu som det næste danne dig et overblik over dit udstyrsbehov og hvilke ting, du allerede har – og hvad du bør have ekstra af, selvom du har det. Selvom din guitar f.eks. lige nu er i fin stand, kan du hurtigt løbe tør for spansk guitarstrenge, plektre osv. Sørg derfor for at have et godt lager, så du ikke skal afbryde en god indspilningssession for at tanke op.

Markedsfør dig selv

Når du har fået styr på udstyret, er det tid til at tænke markedsføring. For – igen, næsten lige meget hvilken branche, du vil ind i – så kommer du ikke langt, hvis ingen ved, at den vare, du sælger, eksisterer. En simpel, overskuelig hjemmeside er et godt sted at starte – og du behøver kun et af nettets mange hjemmesideprogrammer for at sætte den op. Opret derefter gerne nogle SoMe-kanaler, opdater jævnligt og engager dit voksende publikum – og før du ved af det, har du dine første kunder.