Noget der kan være rigtig vigtig ved siden af ens studie, er en hobby. Nogle kan lide at træne, spille fodbold, løbe en tur, have spilleaften med sine venner eller noget helt andet. Årsagen til det er godt at have en hobby, eller noget andet og fokusere på ved siden af studie, er for at fjerne fokus og få luft til hovedet. Sidder man altid i en bog, og ikke laver andet en lektier og skole, så kan man blive træt af det hurtigt.

Noget der er vigtigt, er at holde gnisten oppe for at uddanne sig, og uddanne sig indenfor det man har sin interesse i. Ofte er det nemmere at ligge flere timer i uddannelsen, hvis det er ens passion eller faget er noget der har ens interesse. Sammen med det, og noget at lave ved siden af, så er det et godt grundlag for ikke at køre død i sin uddannelse.

Den sidste tid er det blevet mere og mere inde igen, at strikke. Uanset alder, så er der flere og flere der strikker, og en af hjemmesiderne hvor man kan finde billigt garn hvis det skulle have interesse er https://garntjek.dk/hjertegarn/ for her kan du se flere forskellige forhandlere, og se hvem der er billigst. Det kan også være at strikke ikke lige er dig, men man skal huske at dyrke sin interesse, og så er det lige meget hvad andre tænker om den.

Arbejde ved siden af studie

Noget der kan være godt udover en hobby, er et arbejde. Udover at man kan tjene lidt penge, så får man også noget erfaring på sit CV, og det er noget der kan udvikle en meget. En ting er hvad man lærer i teori på skolen, men at arbejde med noget praktisk giver også en god viden. Det kan være hvilket som helst arbejde, for alle job handler om at tage ansvar, og gøre sit arbejde bedst muligt.

Når man vil ud at have et arbejde indenfor det man har taget en uddannelse, så er erfaring også vigtig. Så hvis man kan finde noget studie relevant arbejde, så er det helt perfekt. Det er også en måde hvorpå man kan få en fod ind hos en virksomhed, som måske kan blive ens arbejdsplads, når man er færdig med at uddanne sig. Uanset hvad, så vil et arbejde ved siden af studie også vise selvstændighed og at man er ansvarsfuld.

Det viser også en form for modenhed, og viser man forstår det at være på arbejdsmarkedet, og arbejde for nogle. Det er vigtigt at kunne arbejde under andre, og nogle gange bare gøre de opgaver man bliver sat til. På den måde lærer man nemlig også meget om hvordan man foretrækker at arbejde, og hvordan den perfekte leder er for dig, eller hvordan personen ikke skal være.