Jeg går dagligt ture ved havet

Vesterhavet strækker sig langs hele Jylland, men omkring Blåvand er Vesterhavet helt specielt grundet Horns Rev. Revet strækker sig 40 km ud i havet og danner en lagune især på sydsiden af stranden. Begge steder er også populære, når der skal findes rav og da jeg bor i området er det blevet min nye hobby.

14 kilometer vest for Blåvandshuk står en af verdens største offshore vindmølleparker. Vindmølleparken består af ca 80 vindmøller, der kan ses fra stranden ved Blåvand. Det er et yndet motiv for områdets turister, når der skal laves feriebilleder. Horns Rev 1 er navnet på parken, og den kan anes i baggrunden på topbilledet her på siden.

Vesterhavet er noget helt særligt både sommer og vinter. Om sommeren er der mulighed for at bade, men om vintereren når det f.eks blæser og stormer, så tag tøj på efter det og gå en tur ved vandet. Det er imponernede så flot det er med bølgerne der slår mod stranden og høfterne og det er også om vinteren ravet kommer ind til stranden, hvilket det gør mange steder i Danmark om du kan se hvor der er rav på dette kort.

Ravjagt med og uden ravlygte

Ravjagt har altid haft en plads i historien i de nordiske lande og i Danmark er der de seneste år sket en meget kraftig vækst i antallet af ravjægere. Arkæologer har tit været uenige om ravets betydning for de nordiske landes økonomi men der er ingen tvivl om det har haft stor betydning helt fra den tidlige bronzealder og langt op i vikingetiden. Nu er det for nogle år siden bevist at det meste af det rav, som de gamle grækere, etruskere og romere higede efter kommer fra vore breddegrader. Ravet stod i en meget høj kurs og blev sikkert betragtet som en eksotisk luksusvare omkring vikingetiden. Ser vi på vore dage og går små 10 år tilbage så foregik ravjagten uden ravlygter og det nærmeste lygte vi kom var dem der søgte rav om natten og de medbragte en almindelig lommelygte. De seneste år har udvilklingen indenfor ravlygter været stor.